“ĆIRIĆ AGRO MĐŽ” D.O.O.

Te 2011. godine, rodila se ideja za podizanjem savremene plantaže jabuka, koja bi parirala najsavremenijim zasadima ovog voća, svuda u svetu. Da ideja preraste u delo pobrinuo se vlasnik Milan Ćirić koji je obezbedio sva potrebna sredstva i već 2012. godine krenulo se sa realizacijom projekta.


Već s početka proleća, uspeli smo da zasadimo prvih 50 ha. Čitav zasad u startu smo osavremenili protivgradnim mrežama, irigacionim i fertirigacionim sistemima.

Kažu: “sreća je kad I ono što moraš, radiš zato što voliš”. Tako I želja za proširenjem nije izostala, pa smo već naredne godine podigli novih 70 ha. Danas možemo da se pohvalimo sa neverovatnom površinom od 280 ha najsavremenijih sorata jabuke, koje u potpunosti zadovoljavaju visoke kriterijume jako izbirljivih kupaca. Prinosi su maksimalni, a procenat I klase izuzetno veliki.

Kako bismo bili konkurentni na svetskom tržištu I bili u mogućnosti da kupcima ponudimo najkvalitetniju robu, izgradili smo najsavremeniju ULO hladnjaču, po svetskim  standardima, kapaciteta 22.000 tona, sa više od 70 komora. Hladnjača je opremljena predsortirkom Greefa, kapaciteta 20 t/h, kao I sa tri linije za pakovanje, sa preko 12 različitih vrsta pakovanja.